Automatisatie C.I.P. installatie Brasserie D’Achouffe

Automatisatie C.I.P. installatie Brasserie D’Achouffe

In opdracht van firma PENCO heeft AASYS de engineering, bordenbouw en bekabeling van een nieuwe C.I.P. installatie bij Brasserie D’Achouffe uitgevoerd. PENCO (Process Engineering & Construction) is een bedrijf dat zich focust op de technische ondersteuning van bedrijven in de voedingsindustrie .

Brasserie d’Achouffe is een Belgische brouwerij opgericht in 1982 en sinds 2006 in beheer van Brouwerij van Duvel Moortgat.

cip_elektrokastCleaning In Place kortweg C.I.P. is een procestechniek, waarbij een productiedeel automatisch gereinigd wordt zonder dat het gedemonteerd, verplaatst of uit elkaar gehaald dient te worden.

Op basis van een P&ID en equipmentlist van PENCO heeft AASYS de elektrische schema’s, een elektrisch stuurbord en de bekabeling voor dit Project uitgewerkt.
Volgens de technische specs van de Brasserie D ‘Achouffe is de installatie uitgerust met Siemens ET200 distributed rack I/O. Dit rack is via Profinet geconnecteerd met de main-PLC van Brasserie d’Achouffe. Het systeem bevat een 250-tal I/O’s, waarvan 200 digitale en 50 analoge.

De pompen in de installatie worden frequentiegeregeld door middel van Danfoss FC302 frequentiedrives.

Verder werd een interfacing gerealiseerd met verschillende chemie ECOLAB dosseerunits  en injectiepunten,  goed voor zo’n 70 digitale I/O’s.

De CIP installatie bevat 5 tanks, een stoomgroep, watertoevoer en chemiedossering. Volgende instrumenten worden aangestuurd/uitgelezen: Proces kleppen, pompen, analoge drukmetingen, digitaal en analoge flowmetingen, temperatuur en conductiviteitsmetingen.