Robotica

Robotica worden vooral gebruikt bij complexe toepassingen of precieze processen met hoge snelheden, welke met conventionele machines moeilijker te realiseren zijn.
Bijkomend voordeel is dat zeer snel aanpassingen kunnen gebeuren aan het productieproces door het aanpassen van software, zonder dat er mechanische wijzigingen doorgevoerd moeten worden.

Wij integreren, programmeren en onderhouden robots in diverse branches, zoals
handling toepassingen, belading en ontlading van machines, palletiseer- en verpakkingslijnen, pick and place toepassingen tot en met wafer handling voor de semi conductor industrie…

Zowel op gebied van portaalrobots, pick & place als knikarmrobots hebben wij de nodige kennis en ervaring, zodat wij de meest geschikte oplossing voor u kunnen toepassen.

Voor standaard toepassingen maken wij gebruik van FANUC robots.
Hun uitgebreid gamma, modulariteit en ongekende betrouwbaarheid maken deze een uitstekende keuze.

Voor machines met geïntegreerde robot’s maken we vaak gebruik van codian. Hierbij gebruiken we onze eigen servomotoren en drives zodat we zowel de complete machine als de kinematische bewegingen van de robot besturen vanuit 1 hoofdbesturing en bediening.

Regelmatig worden speciale robots ontwikkeld door onze klanten waarvoor speciale kinematica vereist is.
De algorithmes voor deze kinematische modellen worden door AASYS ontwikkeld en geschreven.
Voorbeelden kunnen bv portaalrobots zijn waarbij doormiddel van 2 gecombineerde motoren, zowel een hoogte als links/rechts beweging gerealiseerd word.