Servo systemen

<EN>De markt vereist steeds meer snellere processen in combinatie met flexibelere en nauwkeurigere machines.
Motion control behoort toe tot de core business van AASYS. We hebben de nodige expertise en technologie in huis die nodig zijn om aan deze specifieke eisen te voldoen door jarenlange ervaring.

Het maken van complexe cam’s voor het uitvoeren van specifieke bewegingen word steeds duurder en zorgen voor lange omsteltijden.
Dit maakt dat mechanische en pneumatische constructies steeds vaker ten koste gaan van servo systemen.

Met onze huismerken Sigmatek, Beckhoff, Kollmorgen & Emerson automation hebben wij de juiste technologie en expertise in huis om aan deze eisen te voldoen.
Deze systemen hebben we reeds veelvuldig toegepast in sectoren zoals de verpakkingsindustrie, grafische industrie, high tech electronica, laser applicaties, pharma en de amusement branche.

De huidige Ethernet gebaseerde real-time bus systemen maken snelle deterministische communicatie met de servo drives mogelijk zodat deze met een extreme nauwkeurigheid bestuurd kunnen worden (tot op 62.5µs of sneller).
Hierbij kunnen op eenvoudige wijze synchronisaties worden uitgevoerd en parameters worden aangepast.

Deze systemen evolueren voortdurend. Zo zijn er al mogelijkheden om via de bus veiligheden te bewaken zoals safe torque, safe speed, …